Vegan cupcakes

Gisteren vierde ik mijn verjaardag. Dat betekent voor mij altijd dat ik de keuken in duik. Als veganist kun je immers niet even snel ergens een taart kopen. En eigenlijk vind ik het ook hartstikke leuk om taart of iets anders lekkers te bakken. Deze keer besloot ik om weer eens cupcakes te bakken. Ik heb al vaker vegan cupcakes gebakken, maar ik heb nu andere toppings uitgeprobeerd.

Zie hier het resultaat:
Vegan cupcakes

Ik maakte de Golden Vanilla Cupcakes en de Basic Chocolate Cupcakes uit Vegan Cupcakes Take Over The World van Isa Chandra Moskowitz en Terry Hope Romero. Dit boek is echt een aanrader. De cupcakes die ik met deze recepten maak, zijn altijd lekker luchtig. Ik maakte ook de Coconut Pecan Fudge Frosting (met pecannoot bovenop) uit hetzelfde boek. Verder maakte ik de Chocolate Avocado Frosting van Choosing Raw (één van mijn favoriete blogs). Bij sommige cupcakes deed ik er een aardbei bovenop en bij andere wat hagelslag en geraspte kokos. Tenslotte maakte ik een aardbeien-topping, geïnspireerd op deze Strawberry Frosting. Het enige verschil met het originele recept is dat het bij mij niet dik genoeg wilde worden en dat ik het daarom met een beetje maizena heb gekookt en daarna af heb laten koelen. Ik vind het altijd weer leuk om nieuwe dingen te proberen. En mijn vrienden waren erg te spreken over het resultaat :-) .

Wat voor topping doe jij graag op je vegan cupcakes?

2 Reacties »

Laura op 12 augustus 2012 in Eten, Veganisme

2 Reacties op “Vegan cupcakes”

  1. Gerber reageerde op 12 aug 2012 om 22:57 #

    Die cupcake met aardbeien-topping was erg lekker! En ook die anderen smaakten goed :-)

  2. Ellen reageerde op 13 aug 2012 om 17:01 #

    Die heb ik moeten missen. Snel nog eens maken dus!!!

Trackback URI | Reacties RSS

Laat een reactie achter